NACIONALNI IZVEŠTAJ GTC PROJEKTA ZA WEB OBJAVE

GTC logo

Naša organizacija učestvuje u projektu koji finansira Evropska unija „GTC – Rast kroz transformacione promene u industrijskom sektoru pod uticajem Zelenog dogovora EU i digitalizacije i proaktivnog učešća radnika u restrukturiranje promenljivog radnog okruženja”. Projekat ima za cilj da podrži razmenu iskustava i stručnosti između radnika, sindikata i poslodavaca u kontekstu dvostruke tranzicije (zelene i digitalne) u industrijskom sektoru u različitim zemljama EU. Njegov glavni cilj je analiza regionalnih/nacionalnih pitanja i izazova u modelima upravljanja Evropskog zelenog dogovora kako bi se identifikovali izazovi i potencijali za unapređenje uz visoko učešće radnika i razvoj preporuka za primenu inovativnih modela i praksi. Štaviše, projekat ima za cilj da poboljša koordinaciju donošenja odluka između sindikata, poslodavaca i drugih zainteresovanih strana uključenih u promene u svetu rada na koje utiču dvostruke tranzicije u industrijskom sektoru kroz aktivnosti izgradnje kapaciteta. Konačno, aktivnosti projekta će podići svest, podstaći debatu i promovisati razmenu informacija o uticaju dvostruke tranzicije na radnike i preduzeća sa fokusom na industrijski sektor u 7 partnerskih zemalja uključujući Poljsku, Slovačku, Severnu Makedoniju, Srbiju, Crnu Goru, Rumunije i Španije.
U nastavku pronađite naš nacionalni izveštaj o izazovima i mogućnostima u vezi sa uvođenjem promena u industrijskom sektoru u vezi sa tranzicijom blizanaca i pratite nas za više informacija.

PREUZMITE DOKUMENT:

National report Serbia project GTC Growth through transformational changes in the industrial sector influenced by the EU Green Deal and digitalization and proactive participation of workers in rest

Flag_2colors.eps