ДИРЕКТОРУ „Грах Аутомотиве“ д.о.о. Баточина

Поштовани,

Према информацијама са којима располажемо у предузећу „Грах Аутомотиве“ д.о.о. Баточина постоје извесне тешкоће око оснивања и формирања Синдикалне организације Самосталног синдиката металаца Србије.

Предпостављамо да Вам је познато да је, по конвенцијам Међународне организације рада и Закону о раду, синдикално организовање слободно, да се радници могу организовати без одобрења, уз упис синдикалне организације у регистар који води Министарство рада и социјалне политике.

У том смислу предлажемо Вам да, у најкраћем могућем времену (понедељак или уторак следеће седмице), одржимо састанак како би се договорили о поступку формирања синдикалне организације.

По нашем искуству било би најбоље да тог дана када планирате састанак са нама, одржимо састанак са радницима да би на лицу места обавили техничке и изборне радње за оснивање синдикалне органзације.

Потребно је да нас, у току седмице, обавестите о дану који сте определили за састанак, како би се за исти на време припремили.

Металски поздрав.

 

ГРАХ АУТОМОТИВЕ БАТОЧИНА
-н/р Директору-

Директоре,


Видим да  са тобом не може лепо  разговарати, нито да се о нечему договори.
Разумем да је твоје знање о синдикату скромно, разумем и да имаш недостатак корпоративне и социјалне одговорности,  али да тврдиш да синдикат ништа не ради и да никоме није помогао, то је мало преслободна интерпретација твојих доживљаја.
Синдикалну организацију Самосталног синдиката металаца Србије ћемо основати у предузeћу Грах аутомотиве без обзира колико се ти томе противио.
О твом одбијању да се оснује синдикална оранизација и успостави социјални дијалог обавестићемо:
- Социјално-економски савет Републике Србије,
- министра Расима Љајића,
- Привредну комору Србије,
- Синдикат металаца Словиније,
- власника Грах аутомотиве,
- Европску металску федерацију и
- Светску металску федерацију.
Поред овога користићемо сваку прилику (конференције за новинаре, јавна наступања и сл.) да истакнемо како директор Грах аутомотиве не дозвољава синдикално организовање радника у предузећу и спречава социјални дијалог.
Подсећам те да смо ти се са коректним дописом обратили почетком августа  месеца,  а ти ниси нашао за сходно ни да одговориш.


Металски поздрав.

Povratak na stranicu Aktuelnosti