Поштовани Министре,

Овим дописом желимо да Вас информишемо да Самостални синдикат металаца Србије не може да потпише Грански колективни уговор металаца Србије  са Унијом послодаваца Србије, јер то њих једноставно не интересује. Преговарачке екипе Уније и Синдиката су већ неколико пута преговоре о Гранском колективном уговору доводиле до краја, али до потписивања није дошло из разлога који су само познати запосленим и руководству Уније послодаваца. 

Ми смо приморани да, заједно са другим индустријским синдикатима који ,такође, са Унијом имају исти проблем, почнемо да правимо циркус по Србији,  како би упознали јавност и политичаре са оваквим недопустивим понашањем Уније послодаваца Србије. Ако Унија послодаваца нема капацитете да схвати значај Гранског колективног уговора и да буде транспарентни представник свих послодаваца,  онда морамо тражити друге преговораче.

Од Вас очекујемо да нам помогнете да овај проблем рашимо што пре, нема разлога да се чека, или да нам се придружите у протестима.

Можда би заједнички састанак,  на коме би били присутни Ви, преставници Уније послодаваца и ми,  из индустриских синдиката,  дао резултате.

 

Povratak na stranicu Aktuelnost